Персик Сатурн Інжирний вивели американські селекціонери в 60-х роках 20 століття. Завдяки високій зимостійкості, опірності захворюванням, урожайності та плодам відмінної якості та смаку, він є одним з найбільш рекомендованих до посадки сортів інжирного персика. Середній термін дозрівання – друга декада серпня; Плоди помірної або трохи нижче за помірну величину (80-120 г); Плюснуто-округлої форми, кремового, з переважаючим червоним покривом, кольори, вкриті легким опушенням. М’якуш приємний і соковитий, кремово-білий. Кісточка невелика, добре видобута; Мають чудовий солодкий смак і аромат; Дегустаційна оцінка смаку за 5-бальною шкалою дорівнює 4,9 бала; Стійкий до захворювань; Високо зимостійкий; Дерево високого зросту, крона розлога та пишна; Квітки рожевого кольору; Приносить рясний урожай – 40 кг/дерево, у промислових садах – до 60 кг/дерево; Плоди можна використовувати як для вживання у свіжому вигляді, так і для виготовлення різних заготовок; За дотримання правил зберігання врожай добре переносить транспортування. Головними перевагами персика Сатурн інжирний є високі товарні та смакові якості, скороплідність, врожайність, універсальне використання, транспортабельність, опірність захворюванням, зимостійкість.









 
				


 
				
 
				 
				 
				 
				
 
				 
				
 
				
Відгуки
Відгуків немає, поки що.